Wat valt er allemaal onder geveltechniek?

Heb jij wel eens gehoord van geveltechniek, maar weet jij niet zo goed wat dit allemaal is? Dat is niet zo vreemd, want er zijn zoveel mogelijkheden tegenwoordig als het gaat om geveltechniek. Waarschijnlijk zijn er meerdere mogelijkheden, waar je nog niet eerder van had gehoord. Heb jij een gevel die er niet zo fris meer uit ziet, dan kun je kiezen voor geveltechniek. Welke mogelijkheden zijn er omtrent geveltechniek en wat sluit het beste aan bij jouw wensen? Het is natuurlijk wel verstandig je goed te laten informeren en niet, zomaar iets te kiezen.

_Facade Renovation (5)

Gevel laten zandstralen

Vandaag de dag is geveltechniek best wel ruim en kun je kiezen je gevel te laten zandstralen. Een mooie techniek, waarbij er door middel van heel fijn zand je gevel weer een mooie en nette uitstraling krijgt. Veelal wordt dit toegepast op gevels die vrij zwaar vervuild zijn.

Nevelstralen bij milde vervuiling

Is jouw gevel niet zo zwaar vervuild, dan kan nevelstralen een goede optie zijn voor jou. Het komt op hetzelfde neer als zandstralen wat betreft de techniek, alleen gebeurt dit met veel minder druk dan bij zandstralen. Nevelstralen wordt toegepast bij milde vervuilingen, waarbij je kunt denken aan het verwijderen van verf en mossoorten.

De gevel reiniging met stoom

Met stoom je gevel laten reinigen klinkt misschien een beetje gek, maar dit werkt perfect als de gevel niet erg vervuild is. Wel wordt bij deze geveltechniek goed gekeken naar de opbouw van de gevel. Stoom is namelijk niet zo een goede keuze als de muren vrij bros of juist oud zijn. Dit laatste heeft te maken met het verschil van temperatuur.

De gevel chemisch reinigen

De geveltechniek met chemisch reinigen werkt veelal perfect bij zware vervuiling, Men past een reinigingsmiddel toe, maar let wel op deze moet eerst inwerken alvorens het eraf gespoeld kan worden. Mocht niet alles verwijderd zijn, dan kan het resteren daarna nog verwijderen. Pas goed op met deze keuze, omdat het misschien vlekken kan achterlaten.

_Facade Renovation (8)
_Facade Renovation (9)

Welke mogelijkheid past bij jou?

Het is natuurlijk lastig te zeggen welke optie jij het beste kunt kiezen, omdat dit vooral van de vervuiling afhangt. Dat is niet het enige, want de opbouw van de gevel speelt een belangrijke rol. Weet jij niet wat je kunt verwachten? Dan is het raadzaam advies te vragen van een specialist, zodat jij een goede keuze kunt maken voor jij je gevels laat behandelen.