Kozijnen vervangen, hoe lang duurt het?

window

Ben jij toe aan het vervangen van de kozijnen, omdat ze er niet mooi meer uitziet of omdat deze niet meer repareren zijn? Misschien overweeg jij zelfs wel kunststof kozijn, hierbij komt nog wel het een en ander kijken. Hoelang duurt het vervangen van je oude kozijnen en waar kun je op rekenen? Dit is een vraag die velen bezighoudt en dat is niet vreemd. De reden hiervan is, dat men niet graag lang in de rotzooi zit. Laten we eerlijk zijn jij wilt toch ook dat de klus snel geklaard zal zijn?

Je start met het inmeten en een offerte

Om te beginnen laat je een offerte op maat maken voor de kozijnen en dan begint ook het inmeten van de kozijnen. Kozijnen moeten nu eenmaal op maat gemaakt worden en dit zal een beetje tijd in beslag nemen. Dat is niet zo erg, want de kozijn worden pas echt vervangen als ze echt helemaal klaar zijn. Maar hoelang duurt het kozijnen vervangen zelf en wordt al het oude meegenomen? Dat zijn vragen, waar je natuurlijk een antwoord op wilt al voor je hiermee begint.

Hoeveel tijd neemt het plaatsen in beslag?

Nu kunnen we natuurlijk zeggen, dat de klus binnen een uurtje of twee helemaal geklaard is. Hoewel het kozijnen vervangen niet helemaal vanzelf gaat, want de oude kozijnen zullen eruit moeten en dit gaat niet altijd even gemakkelijk als men in de eerste instantie gedacht had. Misschien speelt het zelfs nog wel een rol welk type kozijnen jij in je huis laat zetten, want houten kozijnen zijn eenmaal anders dan kunststoffen kozijnen. Het kan ook voorkomen dat de muren waarin de kozijnen zitten een beetje poreus zijn, waardoor dit ook gerepareerd zal moeten worden.

Wat betekent het voor jou?

Kozijnen kunnen snel geplaatst zijn, maar omdat iedere situatie anders is, kun je beter overleggen met de desbetreffende partij hoelang zij nodig denken te zijn. Op deze manier krijg je toch een redelijk indicatie van hoe lang het vervangen van jouw kozijnen ongeveer gaat duren. Wist je dat in sommige gevallen alle oude kozijnen afgevoerd worden? Zo blijf jij achteraf niet met een hoop rommel achter, wat je vervolgens nog zou moeten storten. Vraag dit wel goed na, want dit is niet echt vanzelfsprekend. Welke kozijnen wil jij laten vervangen en wat laat jij terug plaatsen? Wordt het hout, aluminium of toch kunststof?

window (3)