Wat zijn de meest duurzame kozijnen?

Denk jij aan het vervangen van de kozijnen, dan is het handig te weten wat je zoal kunt laten plaatsen. Kozijnen zijn er vandaag de dag in allerlei verschillende soorten, hoewel ze niet allen even duurzaam zijn. Sommige kozijnen vergen het nodige onderhoud, terwijl de andere kozijnen juist geen of nauwelijks onderhoud vragen. Wat het meest bij jou past en aansluit bij jouw woning of misschien wel je bedrijf, hangt af van meerdere factoren. Misschien is het een idee een afspraak te maken met een kozijnen specialist, voordat je een offerte laat maken. Welke kozijnen zijn nu eigenlijk echt duurzaam?

Wat is belangrijk bij kozijnen?

Kozijnen moeten zo vervaardigd zijn dat ze energiezuinig zijn, maar tegenwoordig willen we er ook zo min mogelijk onderhoud aan hebben. Dat laatste is niet zo gek, want veelal hebben we te weinig tijd om ook onze kozijnen nog eens te gaan schilderen. Gelukkig zijn er kozijnen die onderhoudsarm zijn en ook nog eens energiezuinig. Stel je kiest voor een houten kozijn, dan zul je deze wel dienen te onderhouden en misschien zo af en toe een likje verf geven. Dit laatste hoeft niet vaak, maar eens in de zoveel jaar kun je hier een flinke klus aan hebben.

Welke kozijnen zijn echt duurzaam?

Als we kijken naar alles soorten kozijnen die te koop zijn op de markt, dan zijn de kunststof kozijnen wel het meest duurzaam van allemaal. Je hoeft er nauwelijks iets aan te doen, maar zo af en toe afnemen met een doek kan geen kwaad. Dit kun je gewoon doen tijdens het ramen lappen, want dan ben je toch al in de buurt. Dit spaart je een hoop tijd en je hoeft nooit meer te schilderen.

Kunststof kozijnen op maat en smaak

Wist je dat je allerlei verschillende soorten kunststof kozijnen op maat en smaak kunt laten maken? Hierbij kun je denken aan een nerfje bijvoorbeeld, maar ook het profiel kun je helemaal naar smaak laten bepalen. Dan hebben we het nog niet gehad over de kleur, want het hoeft tegenwoordig niet alleen groen of juist wit te zijn. Je zou wel kunnen stellen dat er voor iedereen een prachtig kozijn op maat en smaak te maken is, waardoor je nooit meer precies hetzelfde hoeft te hebben als de buren. Wat vind jij echt mooi en hoe zien jouw ideale kunststoffen kozijnen eruit?