Gevelreiniging, hoe gaat men te werk?

Droom jij al zo ontzettend lang van een mooi gevel, maar weet je niet hoe je dit aan kunt pakken? Schakel dan gerust de hulp in van een specialist, want dit is niet echt een klus waar jezelf mee aan de slag kunt gaan. Het kost veel tijd en je beschikt waarschijnlijk niet over de juiste middelen. Naast veel tijd zal het jou ook nog eens een hoop energie gaan kosten en je weet misschien niet zo goed waar je nu eigenlijk mee bezig bent. Je kunt niet, zomaar de gevel reinigen. Je dient echter rekening te houden met verschillende factoren.

Waarom kies je voor gevelreiniging?

We willen allemaal dat ons huis of bedrijf er goed uit ziet, waardoor de gevel misschien wel een van de belangrijkste factoren is. De gevel is namelijk je visiteplaatje, omdat dit het eerste is wat men ziet. Door gevelreiniging toe ta passen, onderhoud jij je bedrijfspand of huis. De gevel blijft, hierdoor een frisse uitstraling houden.

Untitled design - 2022-10-23T113847.239
Verschillende vormen van gevelreiniging

Er zijn verschillende manieren om gevelreiniging te laten uitvoeren, hoewel niet alle even geschikt kunnen zijn voor jouw woning of bedrijfspand. Dit heeft vooral te maken met de opbouw van de gevel, waarbij ook gekeken wordt of de gevel niet bros of poreus is. Gevelreiniging kan plaatsvinden door middel van zandstralen, maar ook stomen behoort tot de mogelijkheden. In sommigen gevallen is men zwaarder geschut nodig, waardoor chemisch reinigen een betere oplossing kan zijn.

Hoe wordt de werkwijze bepaald

Er wordt altijd een inspectie gedaan naar de gevel, maar ook wordt er gekeken naar de aard van de vervuiling. Sommige gevels zijn eenvoudig te reinigen, maar met extreme vervuiling kan een speciaal behandelplan noodzakelijk zijn. Hoe kun jij dit regelen en wat kost het reinigen van de gevel?

Untitled design - 2022-10-23T114747.842

Je kunt iemand inhuren?

Omdat het niet zo handig zelf aan de slag te gaan met gevelreiniging kun jij een bedrijf inhuren. Het grote voordeel hiervan is, dat deze mensen professioneel zijn en oog hebben voor de gevel. Jouw gevel zal er als nieuw uitzien, wanneer jij je gevels hebt laten reinigen. Je vraagt je waarschijnlijk af wat de prijs zal zijn, maar deze hangt af van het soort gevelreiniging. Dat niet alleen, want ook de grote van het oppervlak speelt hierbij een belangrijk rol. Wanneer wil jij een afspraak gaan maken voor het reinigen van de gevel? Je zult ontzettend blij worden van het resultaat!